неділя, 16 лютого 2020 р.

Онлайн платформа підтримки самоспрямованого навчання DiloDity

Вчора (15.02.2020) у нашому просторі ДілоДіти відбулась KDM-2 Київська зустріч демократичних проектів. Дякую Eugene Matveyev,  Елена Скорик та присутнім батькам за змістовне спілкування. 

Обговорювали MVP "Онлайн платформи підтримки самоспрямованого навчання DiloDity". 



Навіщо потрібна така платформа?  Існує протиріччя між СВОБОДАМИ демократичного самоспрямованого навчання та РЕСУРСАМИ, необхідним для забезпечення таких свобод. 



Усім відомо, що значно легше організувати процес за планом. Коли заздалегідь відомий час, місце, зміст та очікувані результати діяльності. Батьки можуть спланувати коли і куди піти з дитиною.  В цій схемі дуже мало місця для прояву та реалізації СВОБОД дитини. Це може працювати, коли дитина вже спробувала, навчилася та обрала щось цікаве для себе на постійній основі. Але ж десь треба спочатку спробувати та навчитись?  Такі простори є. Але вони розпорошені. В різних місцях, з різним форматом участі та разними очікуваними результатами. 


Питання.  Як поєднати  самонавігацію дитини (побачити потенційні можливості та обрати цікаве)  та навігацію наявних ресурсів (де можна реалізувати запит дитини оптимальним способом)?. 


Саме це поєднання ми намагаємось зробити на платформі DiloDity. Ми формуємо комбіноване середовище. В ньому поєднанана онлайн платформа для навігації та інформування і оффлайн ресурси для фізичної взаємодії. 


Ментальною основою платформи є поняття технологічнчого патерну. Під  технологічни патерном ми розуміємо фрагмент предметної області з комплексним відображенням  різних важливих його аспектів. Основні з них: об’єкти, стан, властивості, форма, зв’язки з іншими об’єктами, інструменти обробки та застосування, технології, skills, інтереси, моделі тощо.  




















В ідеалі, технологічних патернів може бути дуже багато.
Зараз у нас в роботі наступні патерни:



Платформа ще не придатна для ширкого застосування. Але преший крок зроблено. Платформа існує, та має базову функціональність. Запрошуємо early birds.



Немає коментарів:

Дописати коментар