понеділок, 22 липня 2019 р.

Хроніки ДД. 22.07.2019

Нарешті стартувала друга локація Демократичного освітнього коворкінгу "Діло Діти". Це поблизу КПІ в Compass Meetpoint (Борщагівська 128). Нас вже дві сім'ї (діти 1.5, 6, 9 років). 
Сьогодні знайомились з простором. Діти робили що хотіли (гра в настільні ігри, хованки, конструктор "Кругляшки деревішки").  Дорослі планували як обустроїти средовище та буття в ньому. 




По-перше. Намагаємось  сформулювати для кого підходить Демократичний освітньій коворкінг "Діло Діти". Для цього розробляємо широку анкету попреднього співставлення "картинок світу"  батьків (окремо тато і мати), дитини та коворкінгу. Бажаючі можуть долучитись до процесу розробки цієї анкети. 


По-дргуе. Зробили драфт діл які будемо пропоноувати дітям для вибору. Ось вони майструвати, малювати, констурктор “Кругляшки деревяшки”, досліди, фізичні, хімічні та технічні експеримерти, науково-популярні фільми, скульптура, ліплення, читання книжок, англійська мова, рухомі ігри, музика, танці, фізкультура, вирощування рослин, альфагравіті, сітка для лазіння, фокуси, створення власних мультиків, анімація, приготування їжі, сортування сміття, підприємництво, мурахова ферма, досліди з мікроскопом, кінетичний пісок, малювання на піску, архітектура для дітей, STEAM, розробляти власні настільні ігри, шахмати, гральні карти, тьютор - тьюторант, гроші як з ними оводитись, безпека, перша медична допомога, правила техніки безпеки, прибирання чергування.

По-третє. Визначились з структурою дня (це ще дуже орієнтовно).  Зараз працюємо 11.00-15.00 понеділок, середа , п'ятниця).  
11.00 - Зустріч, ранковий чай, кава, спілкування, плани на день. 
11.15 - 12.15 - робимо якесь ДІЛО. 
12.15. 13.00 - свободні рухомі ігри
13.00 -13.30 - обід 
13.30 - 14.00 - щось цікаве пізнавальне (фільм, читання, бесіди)
14.00 -15.00 - автономна робота (щось вивчити, дослідити, робота над власним проектом).

Немає коментарів:

Дописати коментар